Cecot Persona i Treball presenta a Itàlia la seva metodologia de foment de la inserció laboral

Cecot Persona i Treball presenta a Itàlia la seva metodologia de foment de la inserció laboral

Fotografia dels representants del consorci europeu Reinicial

En el marc del projecte europeu REINICIAL, tècnics de la Fundació Cecot Persona i treball s'han reunit a Èmpoli per transferir l'experiència de la patronal en l'àmbit de la inserció laboral de persones majors de 45 anys.

12/06/14 · Fundació Cecot Persona i Treball


La setmana passadava tenir lloc a Èmpoli, Itàlia, la segona trobada dels integrants del consorci europeu del projecte REINICIAL, consorci que la Fundació Cecot Persona i Treball lidera i en el que hi participen altres entitats d’Itàlia, Portugal i Grècia. Amb el projecte REINICIAL, iniciat durant la tardor de 2013, s’està transferint l’experiència de la patronal en l’acompanyament de sèniors per a la seva inserció laboral.

En aquesta ocasió, tècniques de la Fundació Cecot Persona i Treball han exposat les eines utilitzades per a reforçar la capacitat resilient dels beneficiaris/es dels projectes d’inserció.

Reforçar la capacitat resilient o reforçar les habilitats necessàries per refer-se de situacions adverses es considera cabdal per assolir amb èxit un procés de recerca de feina. En aquest sentit, Anna Delclòs, directora de la Fundació Cecot Persona i Treball ha compartit les eines d’acompanyament psicològic i els mòduls de reforç de la resiliència amb els socis europeus assistents a la trobada. Aquestes eines han esdevingut exitoses per millorar les oportunitats d’inserció de persones sèniors, persones que més enllà de tenir dificultats d’inserció es troben en circumstàncies econòmiques i psicològiques difícils.

Delclòs esmenta “compartir amb professionals d’arreu d’Europa la nostra experiència ens posiciona com a un agent de referència en l’àmbit de la inserció laboral i ens ajuda, al seu torn, a millorar la nostra pràctica diària en conèixer experiències exitoses d’altres països”.

El projecte REINICIAL està cofinançat per la Unió Europea en el marc del programa d’aprenentatge permanent, Leonardo da Vinci.

Documents relacionats