Nova edició del Terrassa aposta per l'Ocupació per aturats de més de 40 anys

Nova edició del Terrassa aposta per l'Ocupació per aturats de més de 40 anys

Fotografia de la sessió informativa a la seu de la Cecot

Al voltant del 40% de persones que hi ha participat en edicions anteriors ha trobat feina.

28/02/18 · Fundació Cecot Persona i Treball


·         Aquest programa que arriba a la seva 5a edició, està dirigit a persones a partir de 40 anys que estan a l’atur.

·         La Cecot organitzarà una nova sessió informativa el proper 15 de març.

 

L’Aula Magna de la Cecot ha acollit avui prop d’una trentena de persones que han assistit a la sessió informativa sobre la 5a edició del Terrassa Aposta per l’Ocupació.

El Terrassa Aposta per l’Ocupació és un programa aprovat per la Comissió de Polítiques Actives del Pacte Local per a l’Ocupació de Terrassa, que arriba a una nova edició després dels bons resultats aconseguits fins el moment: al voltant del 40% de les persones que hi han participat ha trobat feina.

Iniciat el 2014, el projecte fomenta la concertació entre els agents econòmics principals de la ciutat i ofereix atenció integral per mitjà d’accions d’intermediació laboral, acompanyament a la inserció, suport psicològic i formació.

L’Ajuntament de Terrassa, que financia una gran part d'aquest programa, via Servei d’Ocupació 360 - Foment de Terrassa; la Cecot, mitjançant l'àrea de Cecot Persona i Treball i la de Cecot Formació; CCOO i la UGT treballen en xarxa per tal que el focus de la seva actuació recaigui en l’usuari. Així, el Terrassa Aposta per l’Ocupació s’encamina cap a la “finestra única” en els àmbits de l’ocupació i de la formació a nivell local: l’usuari se situa al centre del sistema. Alhora, des del programa es fomenta la complementarietat de serveis entre les diferents entitats que conformen el consorci.

El programa es dirigeix a persones majors de 40 anys, expulsades del mercat de treball; persones afectades per expedients de regulació; persones treballadores provinents de sectors especialment afectats per la crisis; ex autònoms i ex empresaris amb projectes empresarials fallits, i col·lectius en risc d'exclusió social (dones que sofreixen o han sofert violència de gènere i persones amb una discapacitat del 33% ...).

Per formar part al programa cal estar empadronat a Terrassa i tenir a partir de 40 anys. Tanmateix, les entitats donen prioritat a les persones aturades de llarga durada majors de 40 anys. El pròxim dimarts 15 de març, a les 10 del matí, tindrà lloc la segona sessió de presentació del programa, també a la Cecot.

Documents relacionats