Entrevistem a Eliseu Vila, membre sortint del comitè executiu de la Cecot

Entrevistem a Eliseu Vila, membre sortint del comitè executiu de la Cecot

Els camps marcats amb asterisc (*) són obligatoris

Camp obligatori. Error en introduir el codi de la imatge.   

L'entrevista

Eliseu Vila

"La figura de l'empresari ha de tenir capacitat per innovar, per internacionalitzar-se i, a la vegada, la de formar un equip cohesionat amb els seus col·laboradors."

26/07/16 · Cecot


Eliseu Vila és el president de l’Editorial CLIE, que es dedica a la impressió i comercialització de Bíblies i llibres religiosos. CLIE, és una de les editorials religioses més importants de l’estat espanyol i edita prop de 100 títols nous cada any. Vila ha format part del comitè executiu de la Cecot entre els anys 2005-2016 i és president del Club Cecot Internacionalització des del 2004. 

 

En un moment de grans canvis polítics, socials i econòmics, quines considera que han de ser les prioritats de les empreses per garantir la seva viabilitat i el seu bon funcionament?

Cal tenir visió de futur i presència a internet i a les xarxes socials. Els desafiaments geopolítics són importants, especialment a Europa després del Brexit. La tasca de l’empresari mai ha estat fàcil; però una empresa ben dirigida i la feina ben feta sempre dóna el seu fruit.

 

Considera que la figura de l’empresari té una acceptació positiva, conceptualment parlant, a nivell social? Per què?  

Penso que sí, i cada vegada millor, especialment pel que fa a la petita i mitjana empresa en la qual l'empresari manté una relació més directa amb els treballadors i aquests entenen millor l’esforç, el seu sacrifici personal i els objectius de l'empresa. Una altra cosa és la gran empresa, manejada pel gran capital o fons especulatius. Crec que anivell social la imatge de l'empresari està millorant i la gent distingeix ja bastant bé entre una i altra cosa.

 

Com entén la figura de l’empresari/a en l’actualitat? Quines són, segons vostè, les habilitats i característiques d’un empresari d’avui?

D'una banda penso que ha de tenir capacitat per innovar i per internacionalitzar-se, i per altre banda cal que tingui la capacitat de formar un equip cohesionat amb els seus col·laboradors. L'empresari ha de ser un veritable líder, no imposar o manar sinó aconseguir que el segueixin.

 

Què és el millor i el pitjor de ser empresari?

El pitjor és, sense cap mena de dubte, la incertesa, la lluita constant mes a mes per aconseguir vendes i una càrrega de treball que permeti seguir endavant i mantenir la plantilla. El millor és la creativitat i el sentiment de que estàs sent útil a la societat, creant riquesa i aportant benefici per a tots.

 

Quina valoració fa del seu pas pel comitè executiu de la Cecot? Què en destacaria?

Molt positiva, he après molt i també he tingut ocasió d'aportar el poc que he sabut, i això sempre és positiu i gratificant. Però el més important, ha estat compartir l'esperit d'unanimitat i d'equip, aquesta pinya que hem format sempre en conjunt al costat del president. La qual cosa no vol dir que no hi hagi hagut diversitat de criteris i discrepàncies, però sempre superades per l'interès comú en favor del millor per a l'entitat, que s'ha imposat en tot moment per sobre dels criteris personals. Això és fonamental perquè una empresa o entitat segueixi endavant.

 

Quins creu que són els reptes pendents que han d’encarar d’ara en endavant les organitzacions empresarials com la Cecot?

És important que les organitzacions empresarials trobin el seu lloc i consolidin la seva posició. Penso que en alguns aspectes, com és el cas de "Reempresa" ho està aconseguint i fent molt bé.

 

Quines creu que han de ser les prioritats de les organitzacions empresarials com la Cecot per tal de ser un bon instrument al servei de les empreses?

Fomentar la cooperació entre les empreses. Penso que una de les assignatures pendents de l'empresariat en aquest país és l'individualisme, la incapacitat per a treballar en cooperació. El vell eslògan de que "la unió fa la força" no s'acaba d'entendre, persisteix la por ancestral a la competència. Hem de difondre més la famosa frase de Henry Ford: "No tinc por de la competència, temo als incompetents". En aquest sentit la Cecot s'ha esforçat molt, més que qualsevol altra organització empresarial a través de la seva estructura gremial, i hem aconseguit avançar, però costa, cal fer un esforç més gran.