La Cecot espera del nou Govern de Catalunya un gran Pacte Nacional per emprendre les grans reformes pendents

La Cecot espera del nou Govern de Catalunya un gran Pacte Nacional per emprendre les grans reformes pendents

La patronal catalana ha elaborat un document de propostes per fer un país altament competitiu i socialment cohesionat.

26/11/12 · Cecot


La patronal Cecot ha elaborat un document de propostes que lliurarà al nou Govern de la Generalitat per tal de "fer un país altament competitiu i socialment cohesionat". “Dos fites que no són incompatibles sinó absolutament complementàries”, afirma Antoni Abad, president de la Cecot, i afegeix, “si a partir d'ara es posa més accent en polítiques socials, s'ha d'explicar que primer toca ajudar a generar més ingressos i que això passa per ajudar al teixit empresarial que és qui genera l’ocupació i la riquesa”.

La Cecot especifica en el seu document que per generar més ingressos també cal que no augmenti la pressió fiscal addicional, és a dir, que cal dir prou a l’asfixia fiscal. “És preferible una millor gestió, més eficiència, més aprimament i més transparència informativa i de dades. Ara toca “tallar” tot el que és prescindible i ajudar a millorar la renta neta dels treballadors, autònoms i els resultats de les empreses”, confirma Abad.

El nou Govern hauria d’assolir dos objectius, segons la Cecot:

1-Impulsar un gran Pacte Nacional Català per emprendre les grans reformes pendents del finançament, de l’economia, de l’administració pública, de l’organització territorial i política, i de la cohesió social. Un pacte que contempli la implicació dels representants de l’economia productiva amb les forces parlamentàries.

2-Crear un marc altament competitiu per a que les empreses puguin néixer, créixer i  viure.

En base a aquests dos objectius, la patronal catalana ha definit un seguit de propostes a l’hora de plantejar noves mesures i propostes per sortir de la situació d’estancament econòmic actual. “De la crisi, o sortim amb les empreses o no en sortim. Les empreses són generadores d’ocupació i de riquesa, per tant, cal ajudar el teixit empresarial a desenvolupar-se, créixer i internacionalitzar-se”.

En aquest sentit, des de la Cecot estem esperant l’ocasió per saludar el nou Govern i posar-nos mans a l’obra per tal de fer avançar el sector empresarial català i fer-lo més competitiu.

Documents relacionats