Catalunya és la primera comunitat autònoma a aplicar beneficis fiscals als Business Angels

Catalunya és la primera comunitat autònoma a aplicar beneficis fiscals als Business Angels

Fiscalitat i finances

Antoni Abad en el lliurament de premis del IX Congrés Europeu de BA

La xarxa Esban, promoguda per la Cecot, pot injectar mil milions d'euros en projectes empresarials a través d'una proposta no de llei per millorar el marc fiscal dels Business Angels.

02/07/09 · Cecot


Antoni Abad, president de la Cecot i de la Fundació Privada ESban i Albert Colomer, director de la mateixa xarxa d'inversors privats, veuen amb satisfacció l'engegada del primer incentiu fiscal para Business Angels aprovat per la Generalitat de Catalunya que consta d'una deducció en l'IRPF de fins a 4.000 euros en el tram autonòmic. Aquesta proposta promoguda dins del Departament d'Economia i Finances, entrarà en vigor el pròxim any.

La Fundació ESban i la xarxa BANC (Business Angels Network Catalunya) consideren que l'intens treball que han desenvolupat per a promoure mesures fiscals en favor dels Business Angels en els últims anys, ha donat els seus primers fruits a Catalunya.

La Fundació ESban espera que aquesta mesura pugui ser aplicada també en altres Comunitats Autònomes i que el Govern, en aplicació de les diferents resolucions del Congrés dels Diputats, en aquest sentit, engegui una mesura similar per a tot l'estat, aplicant deduccions en l'IRPF i en l'Impost de Societats.

De fet, ja hi ha algunes Comunitats Autònomes que han mostrat el seu interès en la implementació de mesures d'incentiu fiscal per als Business Angels i en com es desenvoluparà l'aprovada pel govern de la Generalitat.

La Direcció general de la Pyme, en col·laboració amb la Xarxa Espanyola de Business Angels ESBAN, i contant amb l'assessorament de la prestigiosa firma d'advocats Garrigues, van presentar en l'IX Congrés Europeu de Business Angels celebrat a Madrid, de la mà d'Antoni Abad un conjunt de mesures fiscals que permetrien l'aportació de 1.000 milions d'euros de capital privat per part els Business Angels.

En l'actual situació econòmica, mesures d'aquest tipus poden ajudar a reactivar una part de l'economia que, en altres països europeus, ja està suposant una injecció de diners de mil milions d'euros en el teixit empresarial i de manera directa.

Abad i Colomer esperen que la proposta tingui el màxim de suport dels grups parlamentaris amb la finalitat d'activar projectes empresarials en moments de falta de finançament com el que estem vivint. I que reactivin la creació d'empreses.