Reclamem als ajuntaments augments amb l’IPC real

Reclamem als ajuntaments augments amb l’IPC real

Fiscalitat i finances

La Cecot reclama als ajuntaments que apliquin l´IPC real en l’augment de taxes per al 2009

02/02/09 · Cecot


A finals de desembre, la Cecot va enviar una carta a cada Ajuntament de la província de Barcelona exigint que apliquin l´IPC real en l’augment de les seves taxes i impostos. En un moment com l’actual, de profunda crisi econòmica, en el que moltes empreses i famílies pateixen problemes de diversa índole, la Cecot creu que és necessari un exercici d’austeritat i de responsabilitat per part dels ajuntaments en la pujada d’impostos. 

Això passa per aplicar l´IPC previst per al 2009 i no per l´aplicació de l´IPC de fa tres mesos o quatre mesos, per exemple, que suposava el doble de l’actual. En aquest sentit, hem demanat als ajuntaments que ja hagin aprovat les pujades en base a l´IPC de mesos enrere, que facin un exercici de responsabilitat i en el primer Ple de l’any facin la rectificació pertinent de les puges en base a l´IPC de l´any 2009 per compensar la diferència.

Tancarem l’any 2008 amb un IPC aproximat del 2% i algunes administracions han aplicat un fins a un 4% en els augments d’impostos per al 2009. Cal que s’actualitzi, tal i com està la situació, a l’IPC real. El mateix passa amb la pujada de tarifes dels peatges aprovat pel Govern de la Generalitat que situa l’augment en un 4,24% de mitjana pel proper any, són temps de responsabilitat i austeritat per tothom.