Antoni Castells analitza la situació econòmica del país amb empresaris del Fòrum Cecot-Rubí

Antoni Castells analitza la situació econòmica del país amb empresaris del Fòrum Cecot-Rubí

Fotografia Martí Colomer, Antoni Castells, David Garrofé

Jordi Parera, president del Fòrum Empresarial Cecot-Rubí, ha destacat la coincidència en el punt d’optimisme que el conseller d’Economia ha traslladat durant l’esmorzar-col•loqui.

20/09/10 · Fòrum Empresarial Cecot - Rubí


Durant la trobada, a la que també hi ha participat l’alcaldessa de Rubí Carme García, els assistents han pogut plantejar a Castells qüestions com la necessària reducció i simplificació de l’Administració pública, les mesures laborals necessàries per guanyar competitivitat com a país, la llei de morositat o les fusions de caixes.
 
Durant la seva intervenció, Castells ha afirmat que “tot i que hem deixat enrere la recessió, encara estem en una situació de crisi i amb creixements del 0.5%, per molt continuats que siguin, no garanteixen la millora de la situació. Hem d’assolir un nivell del 3%, i això requereix de reajustaments i reformes més dràstiques que les dutes a terme fins ara. No estem com quan estàvem millor però ja estem millor de quan estàvem pitjor (que va ser l´any passat).” També ha afegit que “hem de fer  tot el que calgui per sortir d´aquesta crisi reforçats, fent els possibles per millorar la competitivitat i Catalunya està en unes magnífiques condicions per fer-ho. Tenim una economía més basada en la indústria i més oberta a l´exterior. Un model econòmic més Europeu, molt similar a l´alemany. I nosaltres notem més quan les coses van malament a Europa, però també ho notarem quan Europa millori. I estem avançant-nos a l´economia espanyola. De fet, l´economia catalana ha de fer de tractor de l´economia espanyola i espero que el Govern de l´Estat en sigui conscient. Perquè aquest és el model que pot millorar la nostra competitivitat, l’orientat a la indústria. I fer de Catalunya com el que ja és, una de les grans regions econòmiques europees,  puntera i que pot sortir d´aquesta crisi més enfortida.”

Jordi Parera ha qualificat de positiva aquesta trobada que ha permès als empresaris de Rubí compartir amb Castells unes inquietuds que cada vegada són més coincidents entre el sector empresarial i el Govern de la Generalitat, com ara, com ho fem entre tots per generar més riquesa, ser més productius o com obrir-nos a l´exterior. “Compartim, més o menys, les receptes per millorar la situació que ha exposat el conseller. I li agreixo el punt d´optimisme que ha traslladat al llarg del col.loqui perquè des del Fòrum Empresarial Cecot-Rubí, el compartim”.

Aquest col•loqui ha format part d’un programa de trobades que Cecot-Rubí ha organitzat al llarg del primer semestre d’enguany amb els principals candidats a la presidència de la Generalitat, Artur Mas i Joan Ridao.

Entre les empreses de Rubí que han participat en aquestes trobades destaquem Elastogran, ThyssenKrupp, Chimigraf, Ipagsa, Frepi, Lainco, Dukono, Virutex, B.Braun, Arch Advocats, Deltalab, Ficosa, Germans Boada, Brugarolas, Selto, Zinc Vallès, Campos Estela, Anmar, Servisauto, Finques Vallhonrat, Eurofragance, BJC, Duplico 2000 o Sacovi.

 

 

Documents relacionats