La Cecot proposa al Govern l'Autoemprenedor, la Mediació del Crèdit i el marc fiscal per Business Angels en la nova Llei de l'Emprenedor

La Cecot proposa al Govern l'Autoemprenedor, la Mediació del Crèdit i el marc fiscal per Business Angels en la nova Llei de l'Emprenedor

La patronal confia que la Llei de l'Emprenedor que està desenvolupant el Govern ajudarà a generar fons privats per invertir en nous projectes i que beneficiarà a emprenedors, micrompreses i pimes.

21/02/12 · Cecot


La creació de la figura de l'Autoemprenedor pot promoure que 231.000 persones s'acullin i s'autoocupin.

La Mediació de Crèdit pot ajudar a salvaguardar 200.000 llocs de treball i 12.500 empreses espanyoles.


Establir un marc fiscal propi per Business Angels pot promoure que el 50% de les empreses de nova creació rebin injecció de capital per la via d'inversors privats.

 

Donant continuïtat a l'agenda de reunions amb els diferents departaments del nou Govern, representants de la patronal catalana Cecot van mantenir una reunió amb el director general d'Indústria, Manuel Valle, el divendres passat a la seu de la Direcció general a Madrid.


Durant la reunió, la patronal ha traslladat a Valle la preocupació i la necessitat que el Govern impulsi mesures de reactivació econòmica i mesures encaminades a la creació i generació de teixit empresarial. En aquest sentit, la Cecot ha presentat a Manuel Valle tres documents de proposta on es demana la incorporació en el text de la Llei de l'Emprenedor que sorgirà en breu, de la figura de l'Autoemprenedor i la figura de la Mediació del Crèdit, amb la finalitat de reactivar l'economia, reduir part de l'economia submergida i reduir la taxa d'atur. La patronal també ha proposat que la Llei de l'Emprenedor tingui en compte la creació d'un marc fiscal propi per Business Angels.


Unes propostes que la patronal catalana ja va fer arribar l'any passat als diferents grups polítics amb representació parlamentària i als governs autonòmic i estatal i que ara, a punt de l'aprovació de la Llei de l'Emprenedor, creu necessari insistir en la seva incorporació a l'articulat d'aquesta Llei.
 

La Cecot creu que aquesta llei generarà fons de capital privat per invertir en nous projectes empresarials que suposarà un gran impuls econòmic al país. Estem convençuts que hi haurà instruments de suport a les pimes com els Business Angels que suposarà mobilitzar estalvi de famílies que invertiran en nous projectes empresarials.


“Creiem que són tres mecanismes que poden ajudar a generar més teixit empresarial perquè s'ha demostrat la seva efectivitat en altres països com per exemple França en el cas de la Mediació del Crèdit i de l'Autoemprenedor”, afirma Garrofé,
 

Desde la Cecot s'ha insistit a la Direcció general d'Indústria de la necessitat d'impulsar ja mesures de reactivació econòmica. “Entenem que fins ara hagin engegat, amb certa celeritat per cert, mesures de reducció del dèficit. Però, tal com ja expressavem a principis de gener, és necessari impulsar amb la mateixa celeritat i en paral·lel propostes que ajudin al sector empresarial a desenvolupar la seva activitat de manera més competitiva i facilitar la creació de noves empreses”, conclou Garrofé.