Artur Mas presidirà la 18a edició de la Nit de l’Empresari de la Cecot

Artur Mas presidirà la 18a edició de la Nit de l’Empresari de la Cecot

Josep Maria Serra Farré recollirà de mans d’Antoni Abad i d’Artur Mas el Reconeixement 2012 a la personalitat que s’ha destacat per la seva trajectòria i aportació al món empresarial i econòmic.

25/10/12 · Cecot


La patronal Cecot organitza demà divendres la 18a Nit de l’Empresari on, poc menys de mil persones, han confirmat la seva assistència. Aquest sopar multitudinari que, edició rere edició, ha anat adquirint rellevància i prestigi entre la classe empresarial, política, econòmica i social catalana, consolidant-se com un dels sopars de referència en l’àmbit empresarial. La Cecot ha formalitzat invitació als principals càrrecs del govern i l’administració local, autonòmica i central per l’edició d’enguany amb el lema Cooperar per crèixer – Compartint, col·laborant, connectant

Les principals autoritats d’aquest esdeveniment que han confirmat a dia d’avui la seva assistència són: el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el ministre de Finances i Funció Pública del Govern d’Andorra, Jordi Cinca; el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc X. Mena; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el conseller d’Interior,Felip Puig i l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

El sopar comptarà també amb la participació de nombrosos representants empresarials com són el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; el president de FEPIME, Eusebi Cima; el president del Consell de Cambres, Miquel Valls; el president de la FOEG, Jordi Comaspolítics dels que destaquem els diputats Rocío Martínez Sampere (PSC), Josep Rull (CiU) Ramón Tremosa (parlament europeu); la portaveu al Parlament de Catalunya del PP, Dolors Montserrat; d’ERC, Marc Sanglas; del món universitari, els rectors de les Universitats Politècnica de Catalunya, Internacional de Catalunya i de la Ramón Llull. També hi ha representants de les diferents administracions públiques, i presidents i directors/es d’empreses de referència en els seus sectors com ara Kim Faura, director general de Movistar a Espanya; Xavier de Antonio, director general de Nationale Suisse a Espanya; Santiago Morera, director general d’HP per Espanya; Josep Ma Rovira, director general d’Endesa a Catalunya; Xavier Queralt, director territorial del BBVA a Catalunya; Josep Canalies, sotsdirector general de Banc de Sabadell. I representants d’entitats culturals i cíviques com Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural.

Com cada any les empreses guardonades recolliran de mans del president de la Generalitat de Catalunya i del presidents de les entitats promotores, el seu premi. Com ja vam anunciar fa uns dies, els guardons d’aquest any, han recaigut sobre:

- Empresa més internacional: GRUP CARINSA (Sant Quirze del Vallès)

- Formació i gestió del talent (atorgat per Nationale Suisse): KANTAR WORLDPANEL(Sant Cugat del Vallès)

-
Valor d'emprendre: VOLTA MOTOR COMPANY, S.L. (Figueres)

- Reconeixement a la Innovació (atorgat pel Club Cecot Innovació i Tecnologia i patrocinat per HP): FICOSA (Viladecavalls)

-
Millor jove iniciativa empresarial (atorgat pel Cercle Cecot de Joves Empresaris): SOCIAL CAR, S.L. (Barcelona)

-
Entitat integradora (atorgat per la Fundació Institut Industrial i Comercial): ASSOCIACIÓ EDUCATIVA INTEGRAL DEL RAVAL (Barcelona)

- 16è. Premi a la Creació del Valor Social, promogut per Unnim Caixa i BBVA: VELMUS IDI, S.L. (Sant Cugat del Vallès)

-
13è. Premi Egarsat SP al lloc de treball més segur i saludable: ABACUS COOPERATIVA (Barcelona)

- Gremi/Associació: AMEC (Barcelona)

- Millors pràctiques administració pública: ICF-INSTITUT CATALÀ DE FINANCES(Barcelona)

- Personalitat: JOSEP MARIA SERRA FARRÉ, president del Grup Catalana Occident (Manresa)

[Disposeu d’informació ampliada i dades de contacte dels premiats al dossier de premsa que podeu descarregar aquí].

La Cecot farà, com cada any,  un reconeixement especial a les empreses associades amb més de 100 anys d’activitat. Enguany, l’empresa que obtindrà un reconeixement públic és Matalonga y Pujals (1911 – Terrassa).

Aquest any la Nit de l’Empresari porta el nom “COOPERAR PER CRÉIXER”.

El context actual posa encara més en valor l’esforç diari de fer empresa i ens obliga a plantejar un nou horitzó en la gestió de les nostres companyies, una gestió que es caracteritza per l’alt grau d’incerteses que se’ns plantegen. Catalunya és un país d’emprenedors, amb un teixit empresarial bàsicament de pimes, la qual cosa comporta un teixit productiu de proximitat, que arrela al territori i que ocupa a la major part de la nostra població. Però el que fins fa uns anys havia jugat al nostre favor, ara s’ha de replantejar i actualitzar, doncs el mercat intern està estancat i el món és més global i proper que mai, i això fa necessari estar presents a molts i diferents mercats per garantir la continuïtat dels negocis. Tanmateix, per competir a nivell internacional necessitem dimensió i això ens porta a plantejar, un cop més, la necessitat de promoure la CO-operació entre empreses i la CO-operació públic-privada a tots nivells. El futur immediat de les nostres organitzacions i de la nostra societat passa per treballar en clau de CO-, col·laborant, compartint, connectant, corresponsabilitzant-nos de les accions que duem a terme. En definitiva, implicant-nos activament en la construcció d’un nou paradigma basat en la cooperació proactiva i la col·laboració oberta, lliure de prejudicis. És per aquest motiu i molts d’altres que la Nit de l’Empresari d’enguany vol fer un èmfasi especial en la “COoperació empresarial com a via per poder créixer”.

Si encara no us heu acreditat, recordeu que ho heu de fer mitjançant aquest formulari.