La Cecot i l'Autcat valoren positivament la proposta de Llei de suport a l'emprenedor en el seu conjunt

La Cecot i l'Autcat valoren positivament la proposta de Llei de suport a l'emprenedor en el seu conjunt

Fotografia de Soraya Sáez Santamaria - Autor: La Moncloa

A l'espera d'aprofundir en els detalls, la patronal catalana considera que la Llei de Suport a l'Emprenedor beneficiarà al teixit empresarial i al procés de reactivació econòmica.

24/05/13 · Cecot


Cecot i Autcat ja preveuen la presentació d'esmenes durant el tràmit parlamentari a través dels diferents grups parlamentaris, per incloure, entre unes altres, la figura de l'autoemprenedor com a mesura per reduir l'economia submergida o el fet de reclamar una major deducció per reinversió de beneficis a la prevista. 

El Consell de Ministres d'aquest divendres ha aprovat l'avantprojecte de Llei de suport a l'emprenedor i la seva internacionalització, una llei reclamada per la Cecot i l'Organització d'Autònoms de Catalunya des que Mariano Rajoy va arribar al Govern. 

Fa aproximadament un any i mitjà que la patronal Cecot espera l'engegada d'aquesta llei i de les mesures i propostes que la conformen amb tal de reactivar l'economia i les empreses. Aquí s'inclouen proposades com les relacionades amb les deduccions per inversió a business angels

La Cecot es mostra especialment satisfeta de la deducció del 20 per 100 en la quota estatal de l'IRPF de l'aportació que realitzi un particular a una empresa de nova o recent creació, amb un límit de 20.000 euros, ja que és una proposta sorgida fa dotze anys de la pròpia patronal i vehiculada des de la xarxa d'inversors privats BANC. Els inversors particulars ("business angels") tindran dret a una exempció del 100 per 100 pels guanys obtinguts en vendre la seva participació si, al seu torn, reinverteix el guanyat en una altra empresa de recent creació. “És una reclamació de la Cecot de l'any 2001 amb la qual considerem que es pot ajudar a l'economia productiva i, actualment, a la reactivació econòmica”, afirma Abad.

Però el que la Cecot considera de vital importància per als emprenedors i emprenedores és la creació de la figura de l'Emprenedor de Responsabilitat Limitada i de la figura de la Societat Limitada de Formació Successiva, així com la facilitació de l'accés a la segona oportunitat, a través d'un mecanisme extrajudicial de pagaments. 

Un dels frens més importants a l'hora d'iniciar un negoci és el sentiment de desemparament i d'exposició del patrimoni familiar a la nova iniciativa empresarial. La protecció jurídica que la Societat Mercantil ofereix al soci en relació a la limitació de la seva responsabilitat al capital aportat no té un paral·lelisme en l'empresari/autònom persona física. D'altra banda, aquesta aportació de capital és pública, està inscrita en el Registre Mercantil, per la qual cosa qualsevol interessat pot saber què ha aportat el soci i “exposa” en el seu negoci.

En el 2012, la Cecot conjuntament amb altres associacions empresarials i sindicats, van realitzar algunes propostes polítiques amb la finalitat de limitar la responsabilitat en el patrimoni subjecte a l'activitat [*]. Van proposar la creació d'un registre oficial i que aquest patrimoni fos públic i que tot aquell que volgués consultar-ho pogués saber el nivell de solvència de l'empresari i la seva aposta en relació al negoci. També s'incloïa l'obligació d'informar anualment dels fons disponibles, ja fora per ampliar-los com per donar-los de baixa si els fons o béns afectats ja no tinguessin valor.

Una segona proposta realitzada en 2012 és la de corregir el sistema d'embargament dels ingressos de l'emprenedor per aconseguir donar-li una segona oportunitat en el cas de sofrir un revés empresarial. Embargar els ingressos de l'empresari individual és llevar-li tota opció al fet que el seu negoci pugui sobreviure financerament. De la mateixa forma que la Llei d'Enjudiciament Civil estableix uns límits en l'embargament dels sous, la Cecot proposava establir un mecanisme similar en relació als beneficis de l'empresa. 

Implementar la figura de “neteja de deutes” a l'empresari individual que passa per tractar a la persona física amb un procediment concursal finalitzat compliment o amb liquidació, com si fos una persona jurídica, de manera que pugui liquidar totalment el deute, no parcialment com fins ara. 

Amb l'última modificació de la Llei concursal mitjançant la Llei 38/2011 s'ha invertit aquesta tendència que venia aplicant algun jutge interpretant l'anterior buit legal. [* Programa Reinicia’t – proposades polítiques. Document en català].


“En aquest apartat trobem a faltar una de les propostes que més interès va suposar als diferents grups parlamentaris quan la vam proposar en 2011, es tracta d'implantar la figura de l'autoemprenedor, tal com està funcionant a França”, afirma Abad, “i que tornarem a proposar durant el tràmit parlamentari de la Llei perquè considerem que és una bona eina per reduir el volum d'economia submergida”.

En la mateixa proposta de Llei de suport a l'emprenedor, el Govern desenvoluparà mesures per impulsar la internacionalització de l'economia espanyola amb un nou règim de visats i autoritzacions de residència per impulsar l'atracció de talent i inversió, estrangers. Mancant conèixer l'articulat i els condicionants, la Cecot creu que la mesura ajudarà i facilitarà la inversió al país que vaga de dir que no és atractiu per a la realització de negocis o l'atracció de talent en aquests moments. És una mesura que dóna un primer pas per intentar canviar la imatge d'Espanya en l'exterior convertir-se en un país atractiu per a altres països.

La Cecot també valora més que positivament l'aplicació de l'IVA de caixa per a pimes i autònoms malgrat que no entén, com ja ha expressat en més d'una ocasió, perquè l'entrada en vigor ha de posposar-se fins a l'un de gener del 2014. “Com el propi Govern afirma, aquesta proposta permetrà dotar de liquiditat a un col·lectiu molt necessitats en temps de restricció crediticia”, argumenta Abad, “i jo em pregunto, és que les empreses que segueixen actives en aquest moment, no necessiten de crèdit i liquiditat ara? Per què i a què cal esperar? Al fet que tanquin? Ens sembla mentida que una proposta àmpliament reclamada i recolzada pel sector empresarial no hagi estat aprovada per cap dels Governs que hi ha hagut. Aquesta mesura és de justícia i la demora no té sentit. A més cal tenir en compte que ha generat morositat empresarial, el Govern s'ha autofinançat a cost zero i molts dels autònoms i empreses han hagut de baixar la persiana”. “De fet, si la Llei de Morositat funcionés correctament, complint-se les dates màximes de pagament, el criteri de caixa no hagués estat necessari tenint en compte que les pimes fan la liquidació trimestral de l'IVA”. 


La proposta amb la qual la Cecot es mostra més crítica en aquest apartat de Mesures d'estímul econòmic és la que determina una deducció de fins al 10 per 100 dels beneficis empresarials que es reinverteixin, en el cas d'empreses amb un volum de negoci inferior a deu milions d'euros. “Ens sembla irrisori i insuficient proposar un 10% de deducció per a una mesura també demandada pel sector empresarial com a base per la recapitalització de les pròpies empreses i no s'ha produït. Un 10% és del tot insuficient”, lamenta Abad, “sí que creiem que beneficiarà a algunes empreses el fet que es permeti recuperar les deduccions per R+D que no hagin pogut aplicar-se en exercicis anteriors”.