Cecot Persona i Treball aporta la visió empresarial a la 4ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

Cecot Persona i Treball aporta la visió empresarial a la 4ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

Logo 4a setmana de la RS

Cecot Persona i Treball presentarà els resultats del projecte d’Atenció a la Nova Pobresa i l’RSETOOL que permet a les pròpies empreses fer-se una autodiagnosi de situació del seu nivell de RS.

13/06/13 · Fundació Cecot Persona i Treball


Fundació Cecot Persona i Treball ha participat per quart any consecutiu a la setmana dedicada a la RSC que s’ha inaugurat al Saló del Tinell a Barcelona, amb una durada de 4 dies i que s’ha convertit en un referent en l’àmbit català en matèria de RSC, amb un major nombre de participants i usuaris any rere any. En aquesta edició l’organització té prevista la participació de més de mil persones a les activitats programades.

Pimes i grans empreses, entitats, institucions i qualsevol persona sensible amb la Responsabilitat Social estan participant en les diferents activitats que al llarg dels quatre dies de la 4a Setmana s’organitzen en relació als tres pilars de la sostenibilitat: l’àmbit social, econòmic i medi ambiental.

Aquest esdeveniment té com a objectiu consolidar-se com l’aparador i el punt de trobada per a tots aquells actors que formen part de la responsabilitat social, especialment per a les empreses que aposten per una gestió responsable i sostenible de la seva organització. Compta amb la participació de diferents institucions, agrupacions empresarials, entitats socials i empreses de tot tipus que, ofereixen les seves experiències per a la millora i innovació en aquest àmbit.

L'RS és un model innovador de gestió de les empreses i organitzacions basat en criteris responsables en els àmbits econòmic, social i ambiental, que s'orienta a incrementar la seva competitivitat i fomentar el seu desenvolupament sostenible, alhora que contribueix a construir una societat millor.

“L’RS va més enllà del compliment de les lleis i la normativa vigent aplicable”, afirma Anna Delclòs, directora de Cecot Persona i Treball, “és una pràctica voluntària, es basa en el desenvolupament sostenible, com la conjunció dels aspectes econòmic, social i ambiental i que es caracteritza per la seva transversalitat. Les empreses, tot i definir la manca de finançament com la primera de les preocupacions a dia d’avui, cada vegada són més conscients de la seva incidència en l’entorn i en la seva capacitat per ajudar a canviar i millorar el context social”.

La Fundació Cecot Persona i Treball ha estat seleccionada com a entitat compromesa amb la Responsabilitat Social i ha presentat diferents activitats que s’han portat a terme el darrer any, com el projecte RSETOOL, dirigit a fomentar i a posar en valor la RSE del teixit empresarial, o com el projecte Atenció a la Nova Pobresa que persegueix l’objectiu d’acompanyar en el procés d’inserció laboral a persones que persones que pertanyen a la nova pobresa emergent. Productes com els plans d’igualtat i els plans de conciliació han estat també presentats en el marc de l’esdeveniment.

 

Teniu tota la informació de la 4a Setmana de la RSC al web: http://www.setmanarse.cat/fira-rse.php