La Fundació Cecot Persona i Treball aposta per la llengua catalana com a mesura de responsabilitat social empresarial

La Fundació Cecot Persona i Treball aposta per la llengua catalana com a mesura de responsabilitat social empresarial

FCPiT participa a l’acte promogut per Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle on es presenta la publicació “A l’empresa en català. Manual per a unes bones pràctiques lingüístiques a l’empresa”

15/05/12 · Fundació Cecot Persona i Treball


 

Avui a les set de la tarda es presenta al Cercle d’Economia de Barcelona la publicació “A l’empresa en català. Manual per a unes bones pràctiques lingüístiques a l’empresa” impulsada per la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle.

La patronal Cecot sempre ha estat una organització pionera en el foment de la RSE entre l’empresariat associat. En aquesta ocasió, fa un pas endavant en la maduració del concepte de RSE, més enllà d’atendre als impactes mediambientals i als impactes socials que genera l’activitat econòmica empresarial, per endinsar-se en la concepció de la llengua i la RSE.

Anna Delclòs, directora de la Fundació Cecot Persona i Treball, esmenta que “l’ús de les llengües locals és un criteri de RSE, com a senyal de compromís de l’empresa per l’entorn on s’estableix i on opera; i és una mostra de respecte cap als drets lingüístics dels consumidors, a més de comportar l’acompliment de la legislació en aquesta matèria”.Delclòs afegeix “la retolació, l’atenció oral o escrita, l’etiquetatge, instruccions d’ús, etc. en català és, hores d’ara, un tret diferencial que augmenta la qualitat dels serveis, ja que permet atendre amb proximitat la clientela catalanoparlant. De fet, la llengua catalana és la llengua vehicular d’uns 10 milions de persones; una comunitat lingüística amb 10 milions de compradors potencials a tenir en compte”.

Junt amb la Fundació Cecot Persona i Treball, l’acte compta amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Mena, l’ex-president del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, i representants del Consell General de Cambres de Catalunya, la Confederació del Comerç de Catalunya i la Fundació Vincle.

Per la seva banda, les empreses Galetes Trias, Embotits La Selva, Racc i Moritz presentaran les bones pràctiques lingüístiques que desenvolupen.