La Cecot marca el punt de partida del projecte europeu Reinicial per la reinserció laboral de majors de 45 anys

La Cecot marca el punt de partida del projecte europeu Reinicial per la reinserció laboral de majors de 45 anys

Fotografia dels representans europeus del projecte

L'objectiu del Reinicial és transferir experiències innovadores per a la reinserció laboral de 'sèniors'. Persones majors de 45 anys que s'han quedat sense feina i enfronten un canvi dràstic a la seva vida.

20/11/13 · Fundació Cecot Persona i Treball


El 14 i 15 de novembre ha tingut lloc a les instal·lacions de la patronal Cecot la primera reunió del projecte REINICIAL, centrat en transferir experiències innovadores per a la reinserció laboral de “sèniors”; persones majors de 45 anys que s’han quedat sense feina, i enfronten un canvi dràstic a la seva vida.

La Fundació Cecot Persona i Treball és l’entitat líder del projecte, coordinat per part de la consultora HEI, de Madrid. El projecte compta amb tres socis internacionals: l’Agenzia per lo Sviluppo Empolese Valdelsa (Itàlia), la Sociedade Portuguesa de Inovação (Portugal), i la consultoria en aplicacions empresarials d’alta tecnologia IDEC (Grècia).

El REINICIAL s’integra en el programa d’aprenentatge al llarg de la vida impulsat per la Unió Europea. Es tracta d’un projecte Leonardo Da Vinci d’innovació i transferència multilateral, que gira entorn la prioritat de promoure l’adquisició de competències clau en l’educació i la formació professional.

La iniciativa, amb el nom complet de “Transferència del projecte REINICIAL”, s’estructura en set paquets de treball, i es desenvoluparà durant dos anys. Els seus objectius són transferir i desenvolupar la metodologia d’atenció per a la recol·locació de sèniors, especialment pel què fa a l’atenció psicològica; dissenyar un itinerari de formació per a sèniors respecte a noves eines de networking social i de cerca de feina; generar coneixement per tal de formar formadors que puguin atendre aquest col·lectiu; desenvolupar una prova pilot del programa de capacitació; i realitzar accions de comunicació i difusió dels resultats.

Al llarg del projecte, a banda d’aquesta primera reunió a la Cecot, hi ha planejades tres trobades més: a Itàlia, a Grècia i a Portugal.

La Fundació Cecot Persona i Treball, de la mà del REINICIAL continua amb la seva aposta de participar i liderar projectes europeus amb la finalitat d’internacionalitzar al màxim la seva activitat i, alhora, intercanviar experiències i conèixer altres metodologies de treball a nivell europeu.