El Col•legi de Metges de Barcelona, la patronal Cecot i Biocat presenten l’estudi “Foment d’entorns professionals emprenedors”

El Col•legi de Metges de Barcelona, la patronal Cecot i Biocat presenten l’estudi “Foment d’entorns professionals emprenedors”

Membres de la taula presidencial al COMB

Més de 300 professionals van participar en una jornada per potenciar l’emprenedoria en entorns d’hospitals i centres de recerca.

11/12/12 · Cecot


El Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), la patronal Cecot i Biocat van presentar ahir conjuntament l’estudi Foment d’entorns professionals emprenedors, en una jornada adreçada a emprenedors del sector sanitari. A l’acte de presentació de l’estudi, que va tenir lloc a la Sala d’Actes del COMB, hi van participar Jaume Aubia, CEOdel COMB; Antoni Abad, president de la patronal Cecot; Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; Lluís Pareras, gerent de l'Àrea d'Incubació de Projectes Empresarials del COMB i director de Healthequity, i Marcel Prunera, director de Future Companies. 

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), la patronal Cecot i Biocat han posat en marxa una iniciativa anomenada FEPESS per difondre el model de creació d’empreses i d’innovació del sector sanitari català arreu de l'Estat. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Direcció General d’Indústria i de la Pime del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme.

La finalitat de FEPESS és potenciar l'emprenedoria en entorns d'hospitals i centres de recerca a partir del coneixement i l'experiència del COMB, que des de fa anys dóna suport als emprenedors aportant partners estratègics, aconsellant en el model de negoci i ajudant a atraure capital. El model del COMB té en consideració elements bàsics per als projectes empresarials com la creació d’un bon sistema d’incentius, la identificació dels líders clau, el mercat on s’actua i els actors i els mecanismes que el mouen, entre d'altres. L’any 2011, el Col·legi va rebre 406 metges amb idees innovadores (més d’una idea al dia), es van completar 60 plans de negoci, 286 metges van iniciar el procés d’innovació i 13 projectes van rebre finançament.

La jornada FEPESS es va iniciar amb un workshop adreçat als emprenedors on es va discutir sobre els factors a tenir en compte per aconseguir que les idees arribin al mercat, com negociar el finançament per a un projecte i com construir una start-up i fer-la créixer.

Documents relacionats