Vueling reafirma la seva aposta per la innovació, integrant la API de WhatsApp Business per a la interacció amb els seus clients Vueling reafirma la seva aposta per la innovació, integrant la API de WhatsApp Business per a la interacció amb els seus clients

Vueling s'ha posicionat com l'aerolínia pionera a introduir un assistent virtual conversacional a través de WhatsApp per als seus clients.

Barcelona, 4 de julio de 2019. Vueling s'ha posicionat com l'aerolínia pionera a introduir un assistent virtual conversacional a través de WhatsApp per als seus clients. La integració d'aquesta API de WhatsApp Business s'emmarca en l'aposta de Vueling pel desenvolupament de noves solucions innovadores que facin més senzilla i còmoda l'experiència de viatge dels seus clients.

L'assistent virtual de Vueling, desenvolupat per la pròpia companyia, és el primer de tipus conversacional dins del sector de les aerolínies en el món. Entre les seves funcionalitats estan la possibilitat de realitzar el check-in permetent obtenir les targetes d'embarcament directament en el mòbil i la consulta de l'estat dels vols a temps real. Així mateix, l'aplicació és capaç de donar atenció i resposta a les preguntes més freqüents dels usuaris.

El servei de WhatsApp està actualment disponible en espanyol, si bé la companyia ja està treballant en la seva versió en anglès, així com en altres idiomes per a la resta dels mercats.

Innovació al servei del client

Amb aquest llançament, Vueling suma ja un gran nombre de solucions digitals i innovadores al servei del passatger. En aquest sentit, l'any passat, l'aerolínia va posar en marxa la funcionalitat ‘Vueling Estat de Vols’ a través de Alexa coincidint amb l'aterratge del servei de veu de Amazon a Espanya. A més, a l'estiu es va convertir en la primera companyia aèria del món a oferir totes les funcionalitats de Google Pay i posteriorment va habilitar mètodes de pagament també a través de Amazon Pay i Android Pay.

Aquesta aposta per l'aplicació de la tecnologia en benefici del passatger es posiciona dins del pla estratègic ‘Vueling For You’, l'aposta del qual per l'ús de les noves tecnologies és una de les seves pedres angulars. L'objectiu d'aquest pla és convertir a Vueling en l'aerolínia número u quant a servei i atenció al client d'Europa, dins del seu segment, en 2023.


15 anys innovant en el sector de l'aviació


El llançament d'aquest nou servei s'emmarca en el 15 aniversari de l'aerolínia. Quinze anys en què el propòsit de Vueling ha estat democratitzar el transport aeri i acostar-lo al major nombre de persones possible, fent-ho més assequible i dotant-lo d'una imatge fresca, pròxima i innovadora. Tot això, amb una clara aposta per les noves tecnologies. En només 15 anys, Vueling s'ha convertit en una realitat consolidada, en passar de 400.000 passatgers transportats en 2004 als més de 32 milions en 2018 i de 2 a 120 aeronaus.