La Cecot espera del nou Govern de Catalunya un gran Pacte Nacional per emprendre les grans reformes pendents

La patronal catalana ha elaborat un document de propostes per fer un paĆ­s altament competitiu i socialment cohesionat.

26/11/12

La patronal Cecot ha elaborat un document de propostes que lliurarà al nou Govern de la Generalitat per tal de "fer un país altament competitiu i socialment cohesionat". “Dos fites que no són incompatibles sinó absolutament complementàries”, afirma Antoni Abad, president de la Cecot, i afegeix, “si a partir d'ara es posa més accent en polítiques socials, s'ha d'explicar que primer toca ajudar a generar més ingressos i que això passa per ajudar al teixit empresarial que és qui genera l’ocupació i la riquesa”.

La Cecot especifica en el seu document que per generar més ingressos també cal que no augmenti la pressió fiscal addicional, és a dir, que cal dir prou a l’asfixia fiscal. “És preferible una millor gestió, més eficiència, més aprimament i més transparència informativa i de dades. Ara toca “tallar” tot el que és prescindible i ajudar a millorar la renta neta dels treballadors, autònoms i els resultats de les empreses”, confirma Abad.

El nou Govern hauria d’assolir dos objectius, segons la Cecot:

1-Impulsar un gran Pacte Nacional Català per emprendre les grans reformes pendents del finançament, de l’economia, de l’administració pública, de l’organització territorial i política, i de la cohesió social. Un pacte que contempli la implicació dels representants de l’economia productiva amb les forces parlamentàries.

2-Crear un marc altament competitiu per a que les empreses puguin néixer, créixer i  viure.

En base a aquests dos objectius, la patronal catalana ha definit un seguit de propostes a l’hora de plantejar noves mesures i propostes per sortir de la situació d’estancament econòmic actual. “De la crisi, o sortim amb les empreses o no en sortim. Les empreses són generadores d’ocupació i de riquesa, per tant, cal ajudar el teixit empresarial a desenvolupar-se, créixer i internacionalitzar-se”.

En aquest sentit, des de la Cecot estem esperant l’ocasió per saludar el nou Govern i posar-nos mans a l’obra per tal de fer avançar el sector empresarial català i fer-lo més competitiu.

Documents relacionats