Patronal catalana Cecot -


Agenda d'activitats


   Pàgina anterior 
  pàgina  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Següent pàgina  Següent grup
 • Responsabilitat penal de la persona jurídica, Corporate Compliance i assegurances de D&O

  Data
  23/04/2015
  Hora
  08:30 h
  Lloc
  Cecot - C. Sant Pau, 6 - 08221 Terrassa

  La Llei Orgànica 5/2010 ha implicat la reforma més important que ha sofert el Codi Penal de 1995, especialment pel que fa a l'àmbit dels negocis i l'activitat empresarial. A més d'introduir nous delictes o de modificar molts ja existents en matèria patrimonial, socioeconòmica, mediambiental, urbanística o contra l'Administració Pública, la reforma introdueix per primera vegada al nostre ordenament jurídic una veritable responsabilitat penal de les persones jurídiques, així com l'exigència d'implementació d'un sistema eficaç de Corporate Compliance en les empreses.

  L'objectiu d'aquesta trobada és explicar de forma molt breu i pràctica la Llei Orgànica 5/2010, així com el nou Projecte de reforma del Codi Penal amb el qual està treballant el Govern, en el qual s'inclouen novetats de vital importància, sobre l'estructura així com de contingut sobre què ha d'integrar un programa de prevenció penal.

  A més s'analitzarà la responsabilitat dels administradors i directius, especialment després de la reformes realitzades en la Llei de Societats de Capital i com l'assegurança de Consellers i Directius (D&O) pot protegir de reclamacions, també s'aconsellarà com contractar-ho o quins aspectes han de tenir-se en compte a l'hora de renovar-lo. 

  A càrrec de:

  Íñigo de Ros Raventós
  Associat Principal de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira

  José Mª Elguero
  Director del Servei d'Estudis de Marsh Espanya

 • Societats cívils i retribució dels administradors: dues qüestions polèmiques

  Data
  05/03/2015
  Hora
  08:30 h
  Lloc
  Cecot - C. Sant Pau, 6 - 08221 Terrassa

  Al gener de 2015 han entrat en vigor dues reformes importants. La reforma fiscal i la reforma de la llei de societats de capital. Respecte la primera, ha suscitat certa controvèrsia pel que fa a la nova fiscalitat de les societats cívils. En relació a la segona, la qüestió més important és, sens dubte, la nova regulació del règim de remuneració dels administradors.

  Per poder aprofundir en ambdues qüestions comptarem amb l'Antoni Durán-Sindreu, soci director de DS, Advocats i Consultors d'Empresa i professor de la UPF, qui ens desvetllarà algunes de les incògnites que es plantegen:

  • Què és una societat cívil?
  • Una comunitat de béns, és també una societat cívil?
  • Què significa que ara tributen per l'Impost sobre Societats?
  • La retribució dels administradors ha de constar als estatuts?
  • I la d'un conseller delegat?
  • Quin és el règim d'enquadrament en la Seguretat Social?
  • És deduïble a l'Impost sobre Societats?

   


   

 • Noves tendències en transparència empresarial

  Data
  27/01/2015
  Hora
  08:30 h
  Lloc
  Patronal Cecot - C. Sant Pau, 6 - 08221 Terrassa

  La forma de fer negocis té un impacte evident sobre tota la societat. És per això que la conducta íntegra dels operadors privats és imprescindible per preservar el normal funcionament dels mercats. La transparència es considera un dels millors antídots contra la corrupció i un dels paradigmes de la nova cultura empresarial i el bon govern corporatiu.

  Amb l'objectiu de presentar-vos les noves tendències en transparència empresarial el Club Financer & Fiscal de la Cecot ha organitzat un acte amb la directora adjunta de l’Oficina Antifrau de Catalunya, la Sra. Maite Masià.

  L'Oficina Antifrau de Catalunya treballa amb els organismes públics per enfortir els seus sistemes d’integritat i col·labora amb el sector privat, especialment amb les petites i mitjanes empreses, per impulsar mecanismes d’autoregulació i instruments de prevenció de la corrupció.